Snel weer aan de praat met deze tips

We zijn tegenwoordig nagenoeg onafscheidelijk van onze mobiele telefoons. Niks is er dan ook vervelender dan wanneer deze het niet meer doet. Maar geen paniek. Er zijn gelukkig een aantal tips die kunnen helpen om je telefoon weer aan de gang te krijgen. 

De kracht van rijst

In het geval dat jij je telefoon in het water hebt laten vallen, is het raadzaam om deze zo snel mogelijk in een bak met rijst te leggen. De rijst onttrekt namelijk het vocht uit je toestel. Haal je telefoon uit elkaar en plaats deze in een luchtdichte bak met ongekookte rijst. Probeer je telefoon niet te snel aan en uit te zetten, maar laat hem echt een dagje liggen. Is de waterschade echter te groot, dan zal deze tip onvoldoende helpen, aangezien interne onderdelen dan te veel schade hebben.

Haal je telefoon uit elkaar 

Het uit elkaar halen van je telefoon, zoals hiervoor ook genoemd, is eigenlijk al een handige tip op zich, wanneer er geen schade is aan bijvoorbeeld het scherm door een val. Mogelijk zitten de batterij en achterklap niet goed meer vast en is dit eenvoudig te verhelpen. Wanneer je telefoon het ene moment nog prima werkte, maar het andere moment ineens dienst weigert, laat je het toestel het best helemaal leeglopen. Had je net een volle accu, dan is het even balen, maar goede kans dat je geduld beloond wordt.

Een harde reset

Een andere tip om je telefoon weer aan de praat te krijgen, is het uitvoeren van een zogenaamde harde reset. Op deze manier herstart jij je toestel en wordt er als het ware een systeemherstel uitgevoerd. Vaak kun je dit doen door het gebruik van de aan- en uitknop in combinatie met de knop voor het volume. Per toestel is dit iets verschillend, dus zoek dat even goed op. In ieder geval het proberen waard. 

Nog steeds geen geluk?

Het kan natuurlijk zo zijn dat bovenstaande tips voor jouw mobiele telefoon niet gewerkt hebben. Nog steeds geen reden om in paniek te schieten of al een nieuwe aan te schaffen gelukkig. Wat je in zo’n geval het beste kunt doen, is je toestel wegbrengen naar iemand met verstand van zaken. Je vindt zo iemand ongetwijfeld dicht bij huis. Woon je in Gouda, dan is telefoon reparatie gouda  een betrouwbare partner. 

Zoals in veel gevallen, geldt ook hier dat het beter is om te voorkomen dan om te moeten genezen. Het gebruik van een hoesje en het tijdig maken van een back up verdient dan ook de aanbeveling. 

Een Apple Watch als verlengstuk van jouw iPhone X

Een Apple Watch is de beste smartwatch die momenteel verkrijgbaar is. Het is een verlengstuk van jouw iPhone, waardoor je nog meer uit je toestel kunt halen. De Watch kan alles wat je iPhone kan, maar dan op een kleiner scherm en met een aantal extra features.

Met de Watch kun je bijvoorbeeld bellen, sms’en, mails lezen en beantwoorden, navigeren en nog veel meer. Daarnaast heeft de Watch ook een aantal gezondheids- en fitnessfuncties, zoals een hartslagmeter en stappenteller. Ook kun je er muziek mee luisteren en spelletjes spelen.

Verschillende soorten Apple Watches van dit moment

Als je op zoek bent naar een Apple Watch, dan heb je keuze uit verschillende soorten. Zo is er de normale Apple Watch, maar ook de Sport- en de Edition-variant. De normale Watch is ideaal voor dagelijks gebruik, terwijl de Sporthorloge bedoeld is voor mensen die veel sporten. De Edition-variant is daarentegen bestemd voor fashion-savvy mensen die graag een luxe uitstraling hebben.

Wat zijn de beste Apple Watches van dit moment?

Als je op zoek bent naar de beste Apple Watch, dan is het belangrijk om te kijken naar de verschillende opties die je hebt. Zoals hierboven al besproken, is er keuze uit verschillende soorten Watches. Welke Watch het beste bij jou past, hangt af van wat je precies wilt gebruiken.

Als je bijvoorbeeld veel sport, is de Sport-variant misschien wel geschikt voor jou. Dit is een speciale versie van de Watch die bedoeld is voor mensen die veel sporten. De Watch heeft dan ook een aantal extra fitnessfuncties, zoals een hartslagmeter en stappenteller. Vraag je jezelf af ‘Welk sporthorloge past bij mij?’. Bekijk dan eens online reviews en bekijk goede video’s om te kijken welke aansluit bij jouw wensen. 

Kortom, er zijn verschillende soorten Apple Watches verkrijgbaar en welke het beste bij jou past, hangt af van je eigen wensen en behoeften. Neem dus even de tijd om alle opties te bekijken voordat je een aankoop doet!

Functionaliteiten van de Apple Watch

De Apple Watch is meer dan alleen een fashion accessoire. Het is een krachtig apparaat met veel verschillende functies. Zo kun je er bijvoorbeeld mee bellen, sms’en, mails lezen en beantwoorden, navigeren en nog veel meer. Daarnaast heeft de Watch ook een aantal gezondheids- en fitnessfuncties, zoals een hartslagmeter en stappenteller. Ook kun je er muziek mee luisteren en spelletjes spelen.

Kortom, de Apple Watch is een waardevolle toevoeging aan jouw iPhone x en zorgt ervoor dat je nog meer uit je toestel kunt halen!

refurbished iPhone X

Wat iedereen moet weten over de refurbished iPhone X

Een refurbished iPhone X is een volledig hernieuwde en gereinigde telefoon met garantie en een nieuwe behuizing. Refurbished iPhones zijn eerder gebruikt of komen uit een voorraadoverschot: dit maakt ze veel duurzamer en goedkoper dan een nieuwe telefoon, terwijl de kwaliteit hoog blijft. De iPhone X is een handige telefoon om refurbished te kopen, omdat het een ‘gamechanging’ model is geweest. Het bevat namelijk allerlei functies die nu de nieuwe standaard zijn voor de meeste iPhones, maar is goedkoper dan nieuwere modellen. Over deze functies en meer lees je in dit artikel.

Uiterlijk van de refurbished iPhone X

De iPhone X is een maatje groter dan zijn voorgangers en heeft voor het eerst een randloos OLED-beeldscherm dat de hele voorkant van de telefoon bedekt. Dat zorgt voor een lekker luxe kijkgemak. De beeldkwaliteit is ook beter, met een hogere resolutie en rijke kleurcontrasten, waarbij de kleur zwart voor het eerst volledig zwart is. De randen van het toestel zijn gemaakt van roestvrij staal, waardoor hij minder snel beschadigd raakt door val- en stootschade, maar wel iets zwaarder aanvoelt. De iPhone X is in twee kleuren verkrijgbaar: Zilver en Space Grey.

Handige functies van de refurbished iPhone X

Als eerste iPhone heeft de iPhone X een tweede camera achterop, namelijk de telelens. Hiermee kun je extra ver inzoomen, terwijl de goede fotokwaliteit wordt behouden. Ook is deze iPhone het eerste model met een Face ID beveiligingsfunctie. In plaats van een code of een vingerafdruk heb je alleen je gezicht nodig om je refurbished iPhone X te ontgrendelen. Je kunt Face ID ook gebruiken voor betalingen met Apple Pay of in de App Store. Zo is jouw telefoon extra goed beschermd tegen ongewenst gebruik. Dezelfde gezichtsherkenning kun je bovendien gebruiken om geanimeerde emoji’s te maken met Animoji.

Refurbished iPhone X of tweedehands toestel?

Een refurbished iPhone X is natuurlijk een stuk voordeliger dan een gloednieuw iPhone X toestel of een refurbished iPhone van een nieuwer model. Maar een gewoon tweedehands toestel is meestal nog goedkoper: waarom zou je dan voor refurbished kiezen? Dat zit zo: een refurbished iPhone X is betrouwbaarder. Bij aanschaf van een tweedehands toestel loop je namelijk allerlei risico’s. Je telefoon kan onzichtbare schade bevatten die pas na maanden merkbaar wordt, of hij kan gestolen zijn. Een refurbished iPhone wordt daarentegen nauwkeurig door professionals gecontroleerd en defecte onderdelen worden vervangen door nieuwe.

sim only abonnement

Verschil mobiel abonnement en Sim Only

Je telefoonabonnement loopt af en je staat voor de keuze welk abonnement je gaat afsluiten. Je kunt kiezen voor een sim only abonnement of een abonnement met telefoon. Natuurlijk moet je eerst de verschillen kennen tussen beide abonnementsvormen. Lees verder zodat je een goede keuze kunt maken.

Wat is een Sim Only abonnement?

Als je kiest voor dit abonnement, krijg je bij het afsluiten alleen een nieuwe simkaart die je in je huidige telefoon zet. Doordat je geen nieuw toestel hoeft te kopen, betaal je veel minder voor dit type abonnement. Dit abonnement is geschikt voor je als je al een telefoon hebt waar je nog tevreden over bent. Of je wilt zelf kiezen voor een telefoon en niet afhankelijk zijn van het aanbod van een provider. Koop dan wel een telefoon die simlock vrij is. Dat betekent dat de telefoon de simkaart van elke provider accepteert. Bij dit abonnement betaal je alleen voor het verbruik van je belminuten, MB’s en Sms’jes.

Kies ik voor een mobiel abonnement?

Ben je op zoek naar een nieuwe telefoon in combinatie met een abonnement? Dan kies je voor een mobiel abonnement met telefoon. Bij de vele providers heb je keuze uit verschillende mobiele telefoons met abonnement zodat je altijd een voor jou goede combinatie vindt. Je mobiele telefoon betaal je vervolgens maandelijks af gedurende de abonnementsperiode. De looptijd van een dergelijk abonnement is minimaal één en maximaal twee jaar. Na deze periode is de telefoon afbetaalt en is deze van jou. In de abonnementsperiode kun je je bundel wel verhogen maar niet verlagen.

Voor- en nadelen Sim Only

Weet je nog niet welke keuze moet maken? Lees dan verder over de voor- en nadelen van beide opties. Een groot voordeel van een abonnement zonder telefoon is dat je kunt kiezen uit een groot aantal providers, zodat je altijd wel de voor jou voordelige bundel kunt vinden. En omdat je geen toestel hoeft af te betalen, ben je ook nog voordeliger uit dan met een abonnement met telefoon. Ben je bang dat je telefoon in de abonnementsperiode stuk gaat? Dan kun je een maandelijks opzegbaar abonnement afsluiten.

Voor- en nadelen abonnement met telefoon

Een mobiel abonnement met telefoon heeft als voordeel dat je een nieuwe telefoon kunt kopen, maar dat je deze niet in één keer hoeft te betalen. Je betaalt maandelijks een klein bedrag voor je telefoon door middel van een toestelbundel, in plaats van in één keer een hoog bedrag te moeten betalen. Gedurende je abonnementsperiode van één of twee jaar betaal je je telefoon af. Tel je deze maandelijkse kosten bij elkaar op dan ben je vaak goedkoper uit dan als je een telefoon los koopt.

Toe aan een nieuwe iPhone? Helemaal niks mis met tweedehands!

Wat dacht je toen je de titel van dit artikel las? Niks voor mij? Het kon je weleens meevallen, want aan een tweedehands iPhone zitten best wel wat voordelen! Lees snel verder, want ik leg ze aan je voor.

Je bespaart geld

Heb je weleens bedacht hoeveel geld je bespaart? Het werkt met een nieuwe telefoon net als met een nieuwe auto, hij wordt alleen maar minder waard. Als je je telefoon weer wilt verkopen, krijg je er nooit meer zo veel voor als je ervoor gaf. Misschien ben je toe aan een nieuwe telefoon. Bedenk dan eens dat een tweedehandse telefoon je net zo veel plezier kan geven, maar voor heel wat minder geld. En ja, misschien zit er een klein krasje op, maar die zal er na verloop van tijd toch wel opkomen.

Een ander voordeel is dat je niet vast zit aan een duur abonnement. Je betaalt namelijk ook voor je nieuwe toestel, wat je over de hele looptijd meer geld kost, dan wanneer je een los toestel had gekocht. Bij een refurbished iPhone x van rephone heb je daar geen last van; je kunt een veel goedkoper abonnement nemen.

Garantie en kwaliteit

Een argument wat je weleens hoort, is dat je geen garantie meer hebt op je smartphone. Daar zit zeker wat in als je het bijvoorbeeld via marktplaats koopt. Dan moet je maar hopen dat je telefoon het blijft doen. Als je het echter via een gespecialiseerd bedrijf koopt, zit die garantie er meestal wel bij. De tweedehands iPhones worden goed nagekeken en getest, en zij zullen je vaak ook garantie geven, net zo veel als bij een nieuwe. Mocht je dus toch problemen krijgen met je toestel, kan je gewoon terug. De technici van zulke bedrijven zorgen ervoor dat je goede kwaliteit in handen hebt.

Milieu

Al met al best wel wat voordelen. Nog een? Eentje dan: het is goed voor het milieu als je een gebruikte smartphone koopt. Je helpt op die manier mee om afval te verminderen en het levert je zelf ook nog best veel op. Waar wacht je nog op?

Refurbished keuzegids

Een Refurbished iPhone wordt steeds normaler. Je ziet steeds meer aanbieders op dit gebied. Dat is ook niet zo vreemd. Een Refurbished smartphone is duurzaam, goedkoop en ook nog eens heel goed voor het milieu. Voor het maken van een smartphone wordt maar liefst 16kg aan Co2 uitgestoten. Je zou kunnen zeggen dat wanneer je een refurbished toestel koopt, je een stukje bijdraagt aan een betere wereld. Deze Co2 wordt dan natuurlijk niet uitgestoten en dat helpt enorm. Niet alle refurbished toestellen zijn hetzelfde en je ziet in de markt enorme verschillen in prijs en aanbod. Niet alleen in kwaliteitsniveau’s, maar ook in overige services en diensten die je mag verwachten bij het kopen van een telefoon. In deze blog help ik jou bij het uiteenzetten van waar je op moet letten bij het kopen van een refurbished telefoon.

Wat is refurbished of wat zou het moeten zijn

Refurbished betekent opgeknapt. Dit zou moeten betekenen dat een refurbished telefoon technisch naar nieuwstaat is gebracht. Aan het uiterlijk kunnen nog wat krasjes of beschadigingen zitten en dit wordt uitgedrukt in kwaliteitsniveau’s. Zo heb je A, B en C grades. Echter worden deze termen ook nog wel eens als nieuw, zeer goed en goed genoemd. Hoe dan ook deze termen slaan geheel op het uiterlijk. Een goede maatstaf is dat de telefoon er met een case of hoesje als nieuw uit zou moeten zien. Hierbij zijn beschadigingen door het plaatsen van het hoesje niet meer zichtbaar.

Meer over de kwaliteitsniveau’s

Zoals gezegd bestaan refurbished apparaten in drie kwaliteitsniveaus. Deze niveaus zijn niet wettelijk vastgesteld en hier zijn ook geen algemene afspraken over gemaakt. Wat voor de ene aanbieder dus als B grade wordt gezien, kan bij de andere A grade zijn. Dit bemoeilijkt de keuze natuurlijk wel. Echter zou ik altijd een refurbished toestel kopen bij een partij die gratis omruilgarantie biedt. Dit betekent dat je de telefoon ten alle tijden geheel kostenloos kunt terugsturen wanneer je het niet eens bent met de uiterlijke kwaliteit van het toestel. Dat zorgt er dus voor dat je een stuk meer en beter af kunt gaan op een goede keuze. 

De batterij van een refurbished toestel

Er wordt vaak beweerd dat een refurbished toestel een slechte batterij heeft. Hier is natuurlijk niet direct iets van waar. Bij veel toestellen wordt de batterij vervangen en heb je een gloednieuwe batterij in het toestel zitten. Lees hiervoor wel even de algemene voorwaarden.

Succes

Ik wens je enorm veel succes bij het uitzoeken van een refurbished telefoon. Er zijn mogelijkheden genoeg, maar zorg dat je zorgvuldig kiest en niet alleen voor de laagste prijs gaat.

Je smartphone gebruiken voor timemanagement

In de wereld van nu moet alles zo snel mogelijk en wil je zo veel mogelijk doen in zo weinig mogelijk tijd. Hiervoor is het van groot belang dat je een ster wordt in timemanagement.  Zodra je een efficiënte timemanagement beheerst, zal je merken dat je veel meer gedaan krijgt in een week en dat je leven een stuk minder stressvol verloopt. Timemanagement kan op verschillende manieren, maar doordat je altijd je telefoon op zak hebt, is het aan te raden om je smartphone te gebruiken voor het uitvoeren van de perfecte timemanagement.

Welke taken moeten worden uitgevoerd?

Voordat je aan de juiste timemanagement kunt doen, zul je op een rijtje moeten zetten wat er allemaal gedaan moet worden. Op je telefoon zitten vaak handige apps die je hierbij kunnen helpen. Maak een lijst met alle taken die je moet doen. Dit kunnen op het begin nog best wel grote taken zijn. Denk aan een groot doel dat je wilt bereiken. Je zult er echter wel voor moeten zorgen dat deze grote doelen uiteindelijk in kleinere en behapbare stukjes gedeeld moeten worden. Op die manier kun je naar het grotere doel toewerken.

Maak er een routine van

Als je weet wat je allemaal moet doen, kun je een planning gaan maken. Het is verstandig om deze planning routinematig in te voeren. Op je smartphone kun je hier de ‘agenda’ app voor gebruiken. Deze configureert direct met je laptop en iPad. In de agenda zet je alle taken en deze laat je routinematig herhaald worden. Op deze manier wordt het werk gemakkelijker, wat er weer toe leidt dat je het met minder stress uitvoert.

Weg met al die e-mails

Wanneer je honderden e-mails per week ontvangt, zie je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer. Het zorgt ervoor dat je onder bedolven wordt met werk en stress. Je kunt door alle velen e-mails je urgente taken niet meer afronden. Een truc hiervoor is om duidelijke afspraken te maken. Zeg tegen je collega’s dat ze je alleen een mail mogen sturen die met ja/nee te beantwoorden is. Hierdoor doen zij alvast het denkwerk en hoef jij alleen maar akkoord te geven.

Wil je nog veel meer leren over timemanagement? Volg dan een cursus timemanagement bij Learnit en leer alles over hoe jij het meest efficiënt en succesvol met je tijd om kan gaan!

De meest populaire apps in de app(le) store

Wat zijn de meest populaire apps in de apple store? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. Zit jouw favoriete app en ook tussen of wellicht een app die jij mega goed kan gebruiken? Naast de gratis apps zijn er ook betaalde apps die de prijs meer dan waard zijn. Lees snel verder om te zien of jij deze goed kan gebruiken.

De populairste betaalde apps

Er zijn enorm veel betaalde apps te vinden in de app store, maar welke zijn nou het meest populair? Hieronder vind je de top 5 populairste betaalde apps:

  1. PlantSnap Plant
  2. Pocket city
  3. Afterlight 2
  4. Light x
  5. 30 seconds

PlantSnap Plant

De app werkt eigenlijk vrij eenvoudig, je maakt een foto van plant. Na het nemen van een foto van de plant, zal PlantSnap Plant allerlei informatie over de plant geven zoals de soort plant, de familie en typische kenmerken.

Pocket City

Pocket City is een app met als doel een stad te bouwen. Je zal rekening moeten houden met zones waar je in kan wonen, werken en geld dat je kan uitgeven. Daarnaast zal je ook moeten denken aan energie, water en of het verkeer wel lekker doorstroomt.

Afterlight 2

De app Afterlight bestaat al best lang en staat bekend om de grote hoeveelheid filters die je kan toepassen. Zo kan je foto er nog beter uit zien door de foto wat warmer of juist koeler te maken.

Light x

De app LightX heeft ook met foto’s te maken. Met deze app kan je gemakkelijk achtergronden verwijderen, de perfecte selfies maken en uitgebreid je foto’s bewerken met verschillende effecten.

30 Seconds

Het populaire bordspel 30 seconds maar dan op je telefoon, ipad of ipod. Je kan voor eenmalig € 5,49 oneindig lang genieten van dit prachtige bordspel op je telefoon, en dat zonder reclames.

Welke 3D printer kopen voor welk doel?

Een 3D printer kopen wordt bijna altijd met een doel gedaan. Dat heeft over het algemeen te maken met het vergemakkelijken dan de taken die gedaan moeten worden. Omdat met een printer elk ontwerp direct kan worden uitgewerkt is het goed mogelijk om snel aan de slag te gaan. Met de opkomst van desktopprinters als nieuwe modellen is dit alleen maar nog verder aangetrokken. De ontwikkeling van de printers is bovendien nog allesbehalve klaar. Dat betekent dat er nog van alles mogelijk gaat worden in de toekomst. Dit maakt het kiezen van de juiste printer belangrijk.

Meerdere soorten filament gebruiken
Een 3D printer kopen doe je pas wanneer je een model hebt gevonden dat aansluit op het werk dat ermee gedaan moet worden. Wanneer het van belang is om met verschillende kleuren in hetzelfde ontwerp gewerkt kan worden, dan moet dus een apparaat worden gezocht dat hiervoor kan zorgdragen. Dit is bij nieuwere modellen steeds beter mogelijk. Daarnaast zijn er ook verschillende soorten filament. Het is aantrekkelijk wanneer een printer meerdere varianten aankan om op die manier gemakkelijk verschillende soorten ontwerpen te kunnen uitwerken. Dat geldt niet alleen voor thuismodellen, maar zeker ook voor de modellen die op zakelijk gebied gebruikt worden.

Een printer met toekomst kiezen
Een 3D printer kopen moet ook op een slimme manier worden gedaan. Dat betekent bijvoorbeeld dat het belangrijk is om verder te kijken dan alleen vandaag en morgen. De ontwikkeling is nog altijd in volle gang. Dat betekent dus ook dat het belangrijk is om mee te kunnen gaan in die ontwikkeling. Een printer die is uit te breiden of waar updates aan zijn toe te voegen, is dan natuurlijk een printer die iets beter bruikbaar is. Ook met het oog op wat in de toekomst van belang kan zijn bij het gebruik ervan.

Sim only aanbiedingen, welke past bij jou?

Heb je een prima telefoon en ben je nog lang niet toe aan nieuwe? Dan is een sim only abonnement misschien wel de oplossing voor jou! Je betaalt alleen maar voor wat je nodig hebt: belminuten en data. Zo bespaar je op de extra maandelijkse kosten voor een telefoon. Er zijn veel verschillende aanbieders van sim only abonnementen op de markt. Het is zeker de moeite waard om deze met elkaar te vergelijken. Afhankelijk van jouw belgedrag en je databehoefte kun je dan sim only aanbiedingen kiezen dat perfect bij jou past. Zo betaal je niet voor zaken die je niet gebruikt, zoals een nieuwe telefoon.

Waar moet je op letten bij sim only aanbiedingen

Allereerst is het belangrijk om inzicht te hebben in jouw belgedrag en databehoefte. Op basis daarvan kun je bekijken welke sim only aanbiedingen voor jou relevant zijn. Ben je iemand die vooral veel belt, richt je dan op aanbiedingen met veel belminuten. Heb jij vooral veel data nodig, kies dan voor een grotere databundel. Combinaties van beide bestaan er in allerlei vormen. De prijs is mede afhankelijk van je belminuten en data. Maar buiten de data en de belminuten zijn er meer aspecten waarop je kunt letten, zoals de looptijd van je abonnement, het verbruiks inzicht, of de flexibiliteit van je abonnement.

Overige belangrijke aspecten

Het is meestal goedkoper om een abonnement met een langere looptijd te nemen. Wil je liever niet zo lang vastzitten aan een abonnement, kies dan voor een abonnement met een kortere looptijd. Er zijn zelfs sim only abonnementen met een looptijd van maar één maand. Wat verder van belang kan zijn, is de flexibiliteit van je abonnement. Stel dat je een periode wat meer data nodig hebt, of dat je wat meer wilt bellen dan normaal, kan dat dan gemakkelijk aangepast worden bij deze specifieke aanbieder? En is het mogelijk om ongebruikte belminuten of data over te hevelen naar de maand erna? Ten slotte kan het fijn zijn om een helder overzicht te hebben van je verbruik, zodat je niet voor verrassingen komt te staan aan het einde van de maand.