Refurbished keuzegids

Een Refurbished iPhone wordt steeds normaler. Je ziet steeds meer aanbieders op dit gebied. Dat is ook niet zo vreemd. Een Refurbished smartphone is duurzaam, goedkoop en ook nog eens heel goed voor het milieu. Voor het maken van een smartphone wordt maar liefst 16kg aan Co2 uitgestoten. Je zou kunnen zeggen dat wanneer je een refurbished toestel koopt, je een stukje bijdraagt aan een betere wereld. Deze Co2 wordt dan natuurlijk niet uitgestoten en dat helpt enorm. Niet alle refurbished toestellen zijn hetzelfde en je ziet in de markt enorme verschillen in prijs en aanbod. Niet alleen in kwaliteitsniveau’s, maar ook in overige services en diensten die je mag verwachten bij het kopen van een telefoon. In deze blog help ik jou bij het uiteenzetten van waar je op moet letten bij het kopen van een refurbished telefoon.

Wat is refurbished of wat zou het moeten zijn

Refurbished betekent opgeknapt. Dit zou moeten betekenen dat een refurbished telefoon technisch naar nieuwstaat is gebracht. Aan het uiterlijk kunnen nog wat krasjes of beschadigingen zitten en dit wordt uitgedrukt in kwaliteitsniveau’s. Zo heb je A, B en C grades. Echter worden deze termen ook nog wel eens als nieuw, zeer goed en goed genoemd. Hoe dan ook deze termen slaan geheel op het uiterlijk. Een goede maatstaf is dat de telefoon er met een case of hoesje als nieuw uit zou moeten zien. Hierbij zijn beschadigingen door het plaatsen van het hoesje niet meer zichtbaar.

Meer over de kwaliteitsniveau’s

Zoals gezegd bestaan refurbished apparaten in drie kwaliteitsniveaus. Deze niveaus zijn niet wettelijk vastgesteld en hier zijn ook geen algemene afspraken over gemaakt. Wat voor de ene aanbieder dus als B grade wordt gezien, kan bij de andere A grade zijn. Dit bemoeilijkt de keuze natuurlijk wel. Echter zou ik altijd een refurbished toestel kopen bij een partij die gratis omruilgarantie biedt. Dit betekent dat je de telefoon ten alle tijden geheel kostenloos kunt terugsturen wanneer je het niet eens bent met de uiterlijke kwaliteit van het toestel. Dat zorgt er dus voor dat je een stuk meer en beter af kunt gaan op een goede keuze. 

De batterij van een refurbished toestel

Er wordt vaak beweerd dat een refurbished toestel een slechte batterij heeft. Hier is natuurlijk niet direct iets van waar. Bij veel toestellen wordt de batterij vervangen en heb je een gloednieuwe batterij in het toestel zitten. Lees hiervoor wel even de algemene voorwaarden.

Succes

Ik wens je enorm veel succes bij het uitzoeken van een refurbished telefoon. Er zijn mogelijkheden genoeg, maar zorg dat je zorgvuldig kiest en niet alleen voor de laagste prijs gaat.