Snel weer aan de praat met deze tips

We zijn tegenwoordig nagenoeg onafscheidelijk van onze mobiele telefoons. Niks is er dan ook vervelender dan wanneer deze het niet meer doet. Maar geen paniek. Er zijn gelukkig een aantal tips die kunnen helpen om je telefoon weer aan de gang te krijgen. 

De kracht van rijst

In het geval dat jij je telefoon in het water hebt laten vallen, is het raadzaam om deze zo snel mogelijk in een bak met rijst te leggen. De rijst onttrekt namelijk het vocht uit je toestel. Haal je telefoon uit elkaar en plaats deze in een luchtdichte bak met ongekookte rijst. Probeer je telefoon niet te snel aan en uit te zetten, maar laat hem echt een dagje liggen. Is de waterschade echter te groot, dan zal deze tip onvoldoende helpen, aangezien interne onderdelen dan te veel schade hebben.

Haal je telefoon uit elkaar 

Het uit elkaar halen van je telefoon, zoals hiervoor ook genoemd, is eigenlijk al een handige tip op zich, wanneer er geen schade is aan bijvoorbeeld het scherm door een val. Mogelijk zitten de batterij en achterklap niet goed meer vast en is dit eenvoudig te verhelpen. Wanneer je telefoon het ene moment nog prima werkte, maar het andere moment ineens dienst weigert, laat je het toestel het best helemaal leeglopen. Had je net een volle accu, dan is het even balen, maar goede kans dat je geduld beloond wordt.

Een harde reset

Een andere tip om je telefoon weer aan de praat te krijgen, is het uitvoeren van een zogenaamde harde reset. Op deze manier herstart jij je toestel en wordt er als het ware een systeemherstel uitgevoerd. Vaak kun je dit doen door het gebruik van de aan- en uitknop in combinatie met de knop voor het volume. Per toestel is dit iets verschillend, dus zoek dat even goed op. In ieder geval het proberen waard. 

Nog steeds geen geluk?

Het kan natuurlijk zo zijn dat bovenstaande tips voor jouw mobiele telefoon niet gewerkt hebben. Nog steeds geen reden om in paniek te schieten of al een nieuwe aan te schaffen gelukkig. Wat je in zo’n geval het beste kunt doen, is je toestel wegbrengen naar iemand met verstand van zaken. Je vindt zo iemand ongetwijfeld dicht bij huis. Woon je in Gouda, dan is telefoon reparatie gouda  een betrouwbare partner. 

Zoals in veel gevallen, geldt ook hier dat het beter is om te voorkomen dan om te moeten genezen. Het gebruik van een hoesje en het tijdig maken van een back up verdient dan ook de aanbeveling. 

Geplaatst in: Tips