sim only abonnement

Verschil mobiel abonnement en Sim Only

Je telefoonabonnement loopt af en je staat voor de keuze welk abonnement je gaat afsluiten. Je kunt kiezen voor een sim only abonnement of een abonnement met telefoon. Natuurlijk moet je eerst de verschillen kennen tussen beide abonnementsvormen. Lees verder zodat je een goede keuze kunt maken.

Wat is een Sim Only abonnement?

Als je kiest voor dit abonnement, krijg je bij het afsluiten alleen een nieuwe simkaart die je in je huidige telefoon zet. Doordat je geen nieuw toestel hoeft te kopen, betaal je veel minder voor dit type abonnement. Dit abonnement is geschikt voor je als je al een telefoon hebt waar je nog tevreden over bent. Of je wilt zelf kiezen voor een telefoon en niet afhankelijk zijn van het aanbod van een provider. Koop dan wel een telefoon die simlock vrij is. Dat betekent dat de telefoon de simkaart van elke provider accepteert. Bij dit abonnement betaal je alleen voor het verbruik van je belminuten, MB’s en Sms’jes.

Kies ik voor een mobiel abonnement?

Ben je op zoek naar een nieuwe telefoon in combinatie met een abonnement? Dan kies je voor een mobiel abonnement met telefoon. Bij de vele providers heb je keuze uit verschillende mobiele telefoons met abonnement zodat je altijd een voor jou goede combinatie vindt. Je mobiele telefoon betaal je vervolgens maandelijks af gedurende de abonnementsperiode. De looptijd van een dergelijk abonnement is minimaal één en maximaal twee jaar. Na deze periode is de telefoon afbetaalt en is deze van jou. In de abonnementsperiode kun je je bundel wel verhogen maar niet verlagen.

Voor- en nadelen Sim Only

Weet je nog niet welke keuze moet maken? Lees dan verder over de voor- en nadelen van beide opties. Een groot voordeel van een abonnement zonder telefoon is dat je kunt kiezen uit een groot aantal providers, zodat je altijd wel de voor jou voordelige bundel kunt vinden. En omdat je geen toestel hoeft af te betalen, ben je ook nog voordeliger uit dan met een abonnement met telefoon. Ben je bang dat je telefoon in de abonnementsperiode stuk gaat? Dan kun je een maandelijks opzegbaar abonnement afsluiten.

Voor- en nadelen abonnement met telefoon

Een mobiel abonnement met telefoon heeft als voordeel dat je een nieuwe telefoon kunt kopen, maar dat je deze niet in één keer hoeft te betalen. Je betaalt maandelijks een klein bedrag voor je telefoon door middel van een toestelbundel, in plaats van in één keer een hoog bedrag te moeten betalen. Gedurende je abonnementsperiode van één of twee jaar betaal je je telefoon af. Tel je deze maandelijkse kosten bij elkaar op dan ben je vaak goedkoper uit dan als je een telefoon los koopt.