refurbished iPhone X

Wat iedereen moet weten over de refurbished iPhone X

Een refurbished iPhone X is een volledig hernieuwde en gereinigde telefoon met garantie en een nieuwe behuizing. Refurbished iPhones zijn eerder gebruikt of komen uit een voorraadoverschot: dit maakt ze veel duurzamer en goedkoper dan een nieuwe telefoon, terwijl de kwaliteit hoog blijft. De iPhone X is een handige telefoon om refurbished te kopen, omdat het een ‘gamechanging’ model is geweest. Het bevat namelijk allerlei functies die nu de nieuwe standaard zijn voor de meeste iPhones, maar is goedkoper dan nieuwere modellen. Over deze functies en meer lees je in dit artikel.

Uiterlijk van de refurbished iPhone X

De iPhone X is een maatje groter dan zijn voorgangers en heeft voor het eerst een randloos OLED-beeldscherm dat de hele voorkant van de telefoon bedekt. Dat zorgt voor een lekker luxe kijkgemak. De beeldkwaliteit is ook beter, met een hogere resolutie en rijke kleurcontrasten, waarbij de kleur zwart voor het eerst volledig zwart is. De randen van het toestel zijn gemaakt van roestvrij staal, waardoor hij minder snel beschadigd raakt door val- en stootschade, maar wel iets zwaarder aanvoelt. De iPhone X is in twee kleuren verkrijgbaar: Zilver en Space Grey.

Handige functies van de refurbished iPhone X

Als eerste iPhone heeft de iPhone X een tweede camera achterop, namelijk de telelens. Hiermee kun je extra ver inzoomen, terwijl de goede fotokwaliteit wordt behouden. Ook is deze iPhone het eerste model met een Face ID beveiligingsfunctie. In plaats van een code of een vingerafdruk heb je alleen je gezicht nodig om je refurbished iPhone X te ontgrendelen. Je kunt Face ID ook gebruiken voor betalingen met Apple Pay of in de App Store. Zo is jouw telefoon extra goed beschermd tegen ongewenst gebruik. Dezelfde gezichtsherkenning kun je bovendien gebruiken om geanimeerde emoji’s te maken met Animoji.

Refurbished iPhone X of tweedehands toestel?

Een refurbished iPhone X is natuurlijk een stuk voordeliger dan een gloednieuw iPhone X toestel of een refurbished iPhone van een nieuwer model. Maar een gewoon tweedehands toestel is meestal nog goedkoper: waarom zou je dan voor refurbished kiezen? Dat zit zo: een refurbished iPhone X is betrouwbaarder. Bij aanschaf van een tweedehands toestel loop je namelijk allerlei risico’s. Je telefoon kan onzichtbare schade bevatten die pas na maanden merkbaar wordt, of hij kan gestolen zijn. Een refurbished iPhone wordt daarentegen nauwkeurig door professionals gecontroleerd en defecte onderdelen worden vervangen door nieuwe.