Toe aan een nieuwe iPhone? Helemaal niks mis met tweedehands!

Wat dacht je toen je de titel van dit artikel las? Niks voor mij? Het kon je weleens meevallen, want aan een tweedehands iPhone zitten best wel wat voordelen! Lees snel verder, want ik leg ze aan je voor.

Je bespaart geld

Heb je weleens bedacht hoeveel geld je bespaart? Het werkt met een nieuwe telefoon net als met een nieuwe auto, hij wordt alleen maar minder waard. Als je je telefoon weer wilt verkopen, krijg je er nooit meer zo veel voor als je ervoor gaf. Misschien ben je toe aan een nieuwe telefoon. Bedenk dan eens dat een tweedehandse telefoon je net zo veel plezier kan geven, maar voor heel wat minder geld. En ja, misschien zit er een klein krasje op, maar die zal er na verloop van tijd toch wel opkomen.

Een ander voordeel is dat je niet vast zit aan een duur abonnement. Je betaalt namelijk ook voor je nieuwe toestel, wat je over de hele looptijd meer geld kost, dan wanneer je een los toestel had gekocht. Bij een refurbished iPhone x van rephone heb je daar geen last van; je kunt een veel goedkoper abonnement nemen.

Garantie en kwaliteit

Een argument wat je weleens hoort, is dat je geen garantie meer hebt op je smartphone. Daar zit zeker wat in als je het bijvoorbeeld via marktplaats koopt. Dan moet je maar hopen dat je telefoon het blijft doen. Als je het echter via een gespecialiseerd bedrijf koopt, zit die garantie er meestal wel bij. De tweedehands iPhones worden goed nagekeken en getest, en zij zullen je vaak ook garantie geven, net zo veel als bij een nieuwe. Mocht je dus toch problemen krijgen met je toestel, kan je gewoon terug. De technici van zulke bedrijven zorgen ervoor dat je goede kwaliteit in handen hebt.

Milieu

Al met al best wel wat voordelen. Nog een? Eentje dan: het is goed voor het milieu als je een gebruikte smartphone koopt. Je helpt op die manier mee om afval te verminderen en het levert je zelf ook nog best veel op. Waar wacht je nog op?