Je smartphone gebruiken voor timemanagement

In de wereld van nu moet alles zo snel mogelijk en wil je zo veel mogelijk doen in zo weinig mogelijk tijd. Hiervoor is het van groot belang dat je een ster wordt in timemanagement.  Zodra je een efficiënte timemanagement beheerst, zal je merken dat je veel meer gedaan krijgt in een week en dat je leven een stuk minder stressvol verloopt. Timemanagement kan op verschillende manieren, maar doordat je altijd je telefoon op zak hebt, is het aan te raden om je smartphone te gebruiken voor het uitvoeren van de perfecte timemanagement.

Welke taken moeten worden uitgevoerd?

Voordat je aan de juiste timemanagement kunt doen, zul je op een rijtje moeten zetten wat er allemaal gedaan moet worden. Op je telefoon zitten vaak handige apps die je hierbij kunnen helpen. Maak een lijst met alle taken die je moet doen. Dit kunnen op het begin nog best wel grote taken zijn. Denk aan een groot doel dat je wilt bereiken. Je zult er echter wel voor moeten zorgen dat deze grote doelen uiteindelijk in kleinere en behapbare stukjes gedeeld moeten worden. Op die manier kun je naar het grotere doel toewerken.

Maak er een routine van

Als je weet wat je allemaal moet doen, kun je een planning gaan maken. Het is verstandig om deze planning routinematig in te voeren. Op je smartphone kun je hier de ‘agenda’ app voor gebruiken. Deze configureert direct met je laptop en iPad. In de agenda zet je alle taken en deze laat je routinematig herhaald worden. Op deze manier wordt het werk gemakkelijker, wat er weer toe leidt dat je het met minder stress uitvoert.

Weg met al die e-mails

Wanneer je honderden e-mails per week ontvangt, zie je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer. Het zorgt ervoor dat je onder bedolven wordt met werk en stress. Je kunt door alle velen e-mails je urgente taken niet meer afronden. Een truc hiervoor is om duidelijke afspraken te maken. Zeg tegen je collega’s dat ze je alleen een mail mogen sturen die met ja/nee te beantwoorden is. Hierdoor doen zij alvast het denkwerk en hoef jij alleen maar akkoord te geven.

Wil je nog veel meer leren over timemanagement? Volg dan een cursus timemanagement bij Learnit en leer alles over hoe jij het meest efficiënt en succesvol met je tijd om kan gaan!